Welkom op het SURE blog 

Hutten en Diversey Care maken samen de wereld schoner

14:00 dinsdag 10 mei 2016

Negentig jaar bestaat het Veghelse bedrijf Hutten al; een niet geringe prestatie in een tijd waarin eindigheid hoogtij viert. Het bedrijf begon ooit als bakkerij, opende restaurants en stapte daarna in de catering. Toen in de jaren negentig de huidige generatie - jazeker, Hutten is een fier familiebedrijf - aan het roer kwam, werd langzaam maar zeker de overstap naar bedrijfscatering gemaakt. Tegelijkertijd kreeg duurzaam ondernemen bij Hutten voet aan de grond - inderdaad: dat was de tijd waarin duurzaamheid nog niet eens als onderscheidende bedrijfswaarde werd gezien.

Mooie woorden, mét betekenis
Dat het bedrijf al zo lang bestaat én succesvol is, heeft alles te maken met een eigengereide bedrijfsvisie waarin woorden als de beste, de leukste, de gelukkigste, mensen, ruimte en vertrouwen geven en er vertrouwen in hebben voorkomen. Die mooie woorden hebben dan weer alles te maken met duurzaam omgaan met de wereld, met de mensen, met het milieu en met dieren. Ook bijzonder: medewerkers heten er samenwerkers en die samenwerkers zorgen er samen voor dat de mooie woorden ook daadwerkelijk betekenis krijgen, zowel in de dagelijkse catering als in andere initiatieven.

Tomatenkontjes
Eén van de initiatieven van Hutten is De Verspillingsfabriek. Deze Verspillingsfabriek maakt - de naam zegt het al - gebruik van de reststromen van leveranciers van groenten, fruit en vlees, voedselproducenten en supermarkten. Het zijn reststromen die voor deze leveranciers, producenten en supermarkten waardeloos zijn, maar waarvan De Verspillingsfabriek prima nieuwe producten kan maken. Denk alleen al even aan de kontjes van de tomaten: waardeloos voor de fastfoodketen, onmisbaar voor de verse tomatensoep. De eerste producten van De Verspillingsfabriek liggen binnenkort onder het label Barstensvol in de winkel.

Recyclen, maar dan écht
Over Hutten en afval valt trouwens nog wel wat meer te vertellen. Het bedrijf wil doorpakken, de afvalstromen nog beter scheiden, niet alleen op de eigen werkvloer, maar bijvoorbeeld ook tijdens de partycatering. Verpakkingen moeten recyclebaar zijn, en dan bedoelen ze bij Hutten ook écht recyclebaar, want dat gescheiden afval nog niet altijd gescheiden wordt verwerkt, is het bedrijf een doorn in het oog. Vandaar dan ook dat er nu wordt gesproken met onder meer verpakkers en afvalverwerkers: bij Hutten willen ze weten hoe ze er sámen voor kunnen zorgen dat recyclen ook écht recyclen wordt. Dat één van de samenwerkers bij Hutten als functie no-waste coördinator op haar visitekaartje heeft staan, is dus geen wonder.

Duurzaam reinigen
Hutten en Diversey Care vonden elkaar in hun gedeelde visie over duurzaamheid en het was dan ook een hele logische stap voor Hutten om over te stappen op SURE, de nieuwe en volledig duurzame lijn reinigingsmiddelen van Diversey Care.

Meer weten over Hutten? Kijk dan op www.hutten.eu, de inspirerende website van Hutten.
Door: Mariska Tjoelker

** SURE is plantaardig en 100% biologisch afbreekbaar (gebaseerd op een onafhankelijke OECD 301B test). De verpakkingsmaterialen van het SURE assortiment zijn recyclebaar, daar waar de lokale infrastructuur dit toelaat.